Afbeelding

Helicon MBO en VMBO Nijmegen vieren 100 jaar groen onderwijs

NIJMEGEN – Groen onderwijs heeft de toekomst en biedt kansen voor iedereen. Dat laat Helicon Opleidingen zien op zaterdag 5 oktober van 12.30 tot 17.00 uur met het Toekomst = Groen Festival aan de Energieweg 19 in Nijmegen. Aanleiding voor de feestmiddag is het bestaan van 100 jaar groen onderwijs in Nijmegen. De eerste lessen van de toenmalige Rijks Middelbare Tuinbouwschool gingen in oktober 1919 van start.

“Iedereen is welkom”, aldus Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen: “We laten zien waar groen allemaal goed voor is. En vooral ook hoe je zélf, als burger of als bedrijf of instelling, werkt aan een groene toekomst.”

Programma
Om 12.45 uur wordt het festival geopend door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Daarna gaat het programma om 13.00 uur van start met André Kuipers, die zijn kijk deelt op een groene toekomst vanuit zijn achtergrond als ruimtevaarder. De hele middag kunnen bezoekers zich laten inspireren door workshops en presentaties over een innovatieve groene aanpak voor de toekomst. Je krijgt praktische, groene tips: van snoeitips voor de (bedrijfs)tuin en demonstraties tot workshops over het bouwen van je eigen insectenhuis en vachtverzorging van je huisdier. Voor de allerkleinsten zijn er allerlei groene spelletjes. Toegang en koffie/thee/limonade zijn gratis. Op www.helicon.nl/100jaargroen is meer informatie te vinden.

Reünie
Naast het festival organiseert Helicon MBO Nijmegen een reünie op zaterdagavond 5 oktober. Aanmelden voor de reünie kan via www.helicon.nl/100jaargroen.