(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Historisch Informatie Paneel onthuld

BEEK – Maandagmiddag is in het centrum van Beek het Historisch Informatiepaneel onthuld over de Operatie Market Garden in het centrum van Beek.

Toon de Jong voorzitter van de stichting Reünie Paratroopers heette alle aanwezigen welkom. Dit paneel gaat over de strijd in Beek tijdens de Operatie Market Garden in september 1944, aldus De Jong. Een speciaal welkom was er voor mrs. Carlson, de dochter van Clarense J.Hamm van de 508th Paratroopers Infantry Regiment van de 82ste Airborn Divisie, die van 17 tot 24 september 1944 in Beek gevochten heeft.

De gemeente Berg en Dal was vertegenwoordigd door raadslid Tessa Vorderman. Het onthulde paneel geeft een korte impressie van de verwoestingen en van de wederopbouw na de oorlog. Het is goed dat informatie hierover laagdrempelig beschikbaar is, zodat de verschrikkingen van de oorlog niet vergeten worden. Hopelijk stimuleert het ook komende generaties om alert te blijven en alle bedreigingen voor de vrijheid op tijd te kunnen onderdrukken. "Om ervoor te zorgen dat vrede blijft bestaan", aldus Toon de Jong.