(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraatexn

Gemeente Berg en Dal legt eigen veteranen in de watten

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft zaterdagmiddag op het gemeentehuis in Groesbeek een heel andere invulling gegeven aan de Nationale Veteranendag.

Normaliter worden de veteranen ontvangen in het Bevrijdingsmuseum nu Vrijheidsmuseum, maar vanwege de nieuwbouw was het museum helaas niet beschikbaar, aldus burgemeester Slinkman in zijn toespraak tot de 100 veteranen inclusief aanhang. "Daarom hebben wij besloten het te doen tijdens de herdenking van 75 jaar Market Garden. Wij als gemeentebestuur zijn jullie erg dankbaar wat jullie gedaan hebben vaak ver van huis. Nogmaals dank je wel."

Voor het gezelschap stond naast de koffie/thee bij binnenkomst een buffetje klaar waarna het gezelschap vertrok naar met Marktterrein waar gereserveerde stoelen klaar stonden om te genieten van de taptoe. Verkeersregelaars had de gemeente ingeschakeld om de veteranen veilig de Dorpsstraat over te laten steken. Ieder kreeg een plaid tegen mogelijke koude. Na de taptoe stond er in het gemeentehuis nog een drankje klaar en kon er nagepraat worden over de gezellige middag en avond.