(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Schoolkinderen luisteren herdenkingsceremonie op bij Generaal Gavin monument Groesbeek

GROESBEEK – Theo Giesbers laat de wens van de stichting Groesbeek Airborne Vrienden in vervulling om de herdenkingsceremonie op dinsdag 17 september bij het Generaal Gavin monument aan de Nieuwe Drulseweg / Generaal Gavinstraat door schoolkinderen te laten opluisteren.

Daarvoor heeft Theo vier scholen in Groesbeek benaderd met het doel een groot kinderkoor te vormen en daar is hij in geslaagd. In totaal hebben 110 leerlingen zich bereid verklaard om deel te nemen aan deze wens van de stichting Groesbeek Airborne Vrienden van de scholen De Breedeweg, De Sieppe, Op De Horst en 't Vossenhol. Het reuze kinderkoor zal worden versterkt met sopranen van het Sankt-Cäcilienchor uit Wyler. Het geheel zal vervolgens worden begeleid door een professioneel symfonieorkest.

Theo Giesbers die de algehele leiding heeft , heeft op alle vier de scholen liefst drie maal gerepeteerd en met succes. Woensdag 11 september vond in de gymzaal van basisschool 't Vossenhol de generale repetitie plaats. De liederen die op 17 september op de herdenking die om 10.30 uur begint worden uitgevoerd zijn 'Give me juy in my hart', 'You raise me up', het Amerikaans Volkslied 'The Star – Spangled Banner' en het Nederlands Volkslied 'Het Wilhelmus'. Alle kinderen zullen in rode, witte of blauwe T-shirts de liederen ten gehore brengen. Speciaal voor deze gelegenheid zijn lichtblauwe caps gemaakt met de Amerikaanse en Nederlandse vlag erop met daaronder de woorden '75 jaar Operatie Market Garden'.