(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Lesboekje Berg en Dal in oorlogstijd

GROESBEEK – In het kader van de herdenkingsactiviteiten 75 jaar vrijheid heeft het Groesbeekse Vrijheidsmuseum in opdracht van de gemeente Berg en Dal lesmateriaal ontworpen voor de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Berg en Dal.

Het lesboekje behandelt het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, leven in bezet gebied, Operatie Market Garden, evacuatie van de gemeente Berg en Dal, het Rijnlandoffensief en de bevrijding.
In september staat er in de gemeente Berg en Dal een groot aantal evenementen gepland, waarop 75 jaar Operatie Market Garden wordt herdacht. Eén van deze herdenkingsactiviteiten is de dropping van 1.300 parachutisten op woensdag 18 september (tussen 10.00 en 15.00 uur) nabij landgoed De Heuvel aan de Wylerbaan in Groesbeek.
Ter voorbereiding op deze herdenking krijgen de leerlingen op school les uit het lesboekje 'Berg en Dal in oorlogstijd'. Het lesboekje wordt namens het Vrijheidsmuseum aangeboden aan wethouder Sylvia Fleuren, basisschool docente Lotte van Roosmalen en aan een aantal leerlingen van basisschool Op De Horst.