Het echtpaar Kroft-Schaap samen met burgmeester Marriët Mittendorff van gemeente Heumen. (foto: Matthee Moons)
Het echtpaar Kroft-Schaap samen met burgmeester Marriët Mittendorff van gemeente Heumen. (foto: Matthee Moons) Matthee Moons

Zestigjarig huwelijk van

Jan en Seef Kroft-Schaap

MALDEN - Op 12 september waren Jan Kroft en Seef Schaap 60 jaar met elkaar getrouwd. Zoals gebruikelijk op zo’n feestelijke gebeurtenis kwam burgemeester Marriët Mittendorff van de gemeente Heumen speciaal even langs met een bloemetje en om de originele trouwakte te overhandigen.

Jan is 88 jaar oud en geboren in Noordwijkerhout. Seef is 87 jaar oud en afkomstig uit Overveen. Het stel leerde elkaar kennen in Leiden. De bruiloft was op 12 september 1959 voor de kerk in Venray en voor de wet in Nijmegen. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren: Marijke en Lucas; ze hebben drie kleinkinderen.

Jan studeerde medicijnen in Leiden en was in 1958 arts. Daarna volgde hij een opleiding in de algemene chirurgie aan de universiteit van Nijmegen, waar hij in 1965 slaagde. In 1969 kwam Jan te werken in het Majella ziekenhuis in Bussum als algemeen chirurg; later, na een fusie, in het Gooi Noord ziekenhuis tot aan zijn pensionering in 1996.

Seef ging, na diverse lagere scholen in de oorlog, naar de HBS in Haarlem. Daarna volgde ze een Montessori opleiding tot kleuterleidster, waarna ze kwam te werken in Leiden. Op haar trouwdag, na zeven jaar kleuterleidster, werd ze ontslagen. Dat was normaal in die tijd, omdat elk gezin maar één inkomen mocht hebben. Seef wijdde zich aan de opvoeding van de kinderen en het huishouden. Ze was er voor de kinderen, zoals ze zelf zegt.

Pas sinds kort wonen Jan en Seef in Malden, maar ze vinden het hier fantastisch wonen; het is er rustig in een mooie omgeving. Jan en Seef verkeren nog in een goede gezondheid. En over de thuishulp zijn ze zeer positief…