Tuin Immenhof.
Tuin Immenhof.

Duurzaamheidspluim

voor De Immenhof

HEUMEN - We leven in een snel veranderende wereld waarin gelukkig steeds meer aandacht is voor de natuur, voor bijen, vlinders en vogels. Sinds 1998 is het Duurzaamheidsplatform in de gemeente Heumen al bezig om het begrip duurzaamheid onder de aandacht van de inwoners te brengen.

Het Platform doet dat onder andere door ieder jaar de Duurzaamheidspluim uit te reiken aan een inwoner/bedrijf/instelling in de gemeente Heumen. Aan wie de Pluim wordt toegekend wordt bepaald door de winnaar van het jaar daarvoor. Vorig jaar kreeg 'Amélie bakt taarten' de Pluim. Geraldine van Doorn (van Amélie bakt taarten) heeft dit jaar voorgesteld om de Pluim toe te kennen aan 'De Immenhof' aan de Rijksweg in Heumen.

Gevraagd aan Geraldine, waarom krijgen zij de Pluim? Hoewel imkerij De Immenhof al langere tijd bestaat, vindt Geraldine dat zij de Pluim verdienen omdat zij vorig jaar hun bedrijf aanzienlijk hebben uitgebreid met prachtige tuinen, vol bloemen, in de meest uiteenlopende kleuren en vormen. Een waar paradijs voor bijen, vlinders en vogels en voor bezoekers. Je kunt er heerlijk koffie of thee drinken met taart van Amélie of lunchen met broodjes van bakkerij 'Brood op de Plank' uit Nijmegen. Alles is biologisch en er wordt niets weggegooid! Dus… kom naar de Immenhof. Als u kunt eerst een keer voor 1 oktober. Want daarna worden de tropische planten in kassen gezet.

Maar ook 10 oktober 10.15 uur, op de Dag van de Duurzaamheid, om de uitreiking van de pluim bij te wonen. (www.imkerij-immenhof.nl)

Protestantse Gemeente Heumen

Zondag 22 sept. 10.00 uur. Voorganger ds. B.J. Veldhorst, Nijmegen. De collectes zijn bestemd voor Stichting Gast in Nijmegen en de Diaconie.

Zondag 29 sept. 10.00 uur. Voorganger ds. G. Ruiterkamp, Wychen. De collectes zijn bestemd voor Kerk & Israel en de Diaconie.