(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Pompoenvoelerij door

De Wilde Boerin in Groesbeek

GROESBEEK – De Wilde Boerin (Linette Mak) heeft zaterdagmiddag een Pompoenvoelerij gehouden in en om het Pompoenenparadijs van de Groentenhof van Chris en Laura Poelen aan de Derdebaan in Groesbeek.

Zo'n 20 belangstellenden zowel mannen als vrouwen namen aan deze zintuiglijke reis langs de pompoen deel. De pompoen staat voor welvaart, overvloed, geluk en vruchtbaarheid, volgens De Wilde Boerin. Alle deelnemer(ster)s hadden zaterdagmiddag de kans om de pompoenen te plukken, te schilderen met pompoenenverf, de intieme delen van de pompoen te verkennen. Of pompoenen te voelen tussen de tenen, het kon zaterdagmiddag allemaal.

Door de zintuigen te openen en op je laten inwerken dan zal de pompoen nooit meer zowaar een pompoen zijn, aldus De Wilde Boerin. De gasten werden ontvangen op een welkomstdrankje, gevolgd door vingerverven met pompoen verf, wandelen over pompoen in het blote voeten pad, het ruiken van pompoenen. Geuren kunnen volgens De Wilde Boerin bepaalde emoties oproepen, iemands lichaamsgeur kan een goed selectiecriterium zijn voor het uitzoeken van een partner, terwijl hangende pompoenen in het pompoenen paradijs eens lekker gevoeld kunnen worden. Pompoenbed, hoe voelt het liggen in een bed met eten die mogelijkheid was er ook om in een bed te liggen gevuld met pompoenen. Ondertussen zorgde de kok Felix Aaldering voor heerlijke pompoengerechten. Linette Mak heeft al kersen- en aspergesvoelerijen met succes gegeven. Op 20, 21 en 23 oktober is De Wilde Boerin in het Parktheater in Eindhoven te zien.