Drie kleine

herfstconcerten

'Hevig & Stevig'

GROESBEEK - Op 13 oktober presenteert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 33e keer een seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema 'Hevig en Stevig' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden.

Aan de muur zijn er schilderijen van Ingrid Claessen te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenenconcerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer speelt het Alauda Strijkkwartet, bestaande uit Hans Rijkmans en Kees Hilhorst; viool, Sven Rotteveel; altviool en Guus Fabius; cello. Er staan verschillende bijzondere werken op het programma: het 2e strijkkwartet van Robert Schumann en een eigenzinnig kwintet voor hobo en strijkkwartet van Gerald Finzi.

Daarnaast klinken er kwintetten van Luici Boccherini, vernuftig en speels in de klassieke stijl. Voordracht gedichten: Floor Stein en Henk Barendregt. Harry Janssen: herfstbloem-creaties. De miniconcerten beginnen 14.15, 15.15 en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert 12,50 euro (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert 7,50 euro. Kinderen: 2,50 euro. Kerkstraat 18, Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar:<lidiafrancis@yahoo.com>. Zie ook <www.lidiafrancis.nl>.