Dansgardes De Deurdouwers

wijzigen naam

MILLINGEN - De dansgardes van De Deurdouwers gaan sinds jaar en dag door het leven onder de naam Puppies, Rellebellen en recentelijk ook de mini’s. Met name die eerste twee namen zijn ontstaan in een tijd dat de gardes voor 90 procent optraden op eigen zittingen en slechts incidenteel op een toernooi. Het publiek was dus negen van de tien keer het eigen Millingse publiek. Daarbij passen troetelnamen als Puppies en de meer rebelse Rellebellen.

Tegenwoordig ligt de nadruk van de optredens echter in hoofdzaak bij de toernooien. Toernooien waarbij de deelnemers slechts bij hoge uitzondering nog gekoppeld zijn aan een carnavalsvereniging. Het overgrote deel van de deelnemers aan de toernooien zijn dansverenigingen. Troetelnamen als Puppies en Rellebellen passen daar niet meer in. De trainsters en danseressen ervaren de namen nu regelmatig als niet leuk. Stoere namen doen tegenwoordig veel meer recht aan de dansprestaties van onze gardes. Ook De Deurdouwers gaan mee in de tijd en passen zich aan aan de omstandigheden.

Op advies van de commissie dansgardes heeft het bestuur dan ook gekozen voor nieuwe namen voor onze dansgardes. "Dat betekent dat we afscheid hebben genomen van de mini’s, de puppies en de Rellebellen. Die namen zijn nu historie geworden. De nieuwe namen zijn als volgt: Mini’s wordt Little G (de G staat daarbij voor Girls); Puppies wordt Move (daar zit vooruitgang in); Rellebellen wordt Boost (de klapper, het eindresultaat). Met deze namen verwachten wij dat ze ook komend jaar op de diverse toernooien weer hoge ogen zullen gooien."