(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Millingen het 'zien eige Nijntje'

MILLINGEN – Maandagmorgen is onder grote belangstelling het Millings Nijntje gepresenteerd in Gasthuis Jan de Deo in Millingen. Het Millingse boekwerkje heeft de naam gekregen 'Nijntje git fie-tse ' in het Millings dialect.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan de oudste bewoonster van Gasthuis Sint Jan de Deo de 99-jarige Tonia Egberts – Van Haren en aan de jongste leerling van de Sint-Marinusschool, de 4-jarige Lilly Warmels.
Het initiatief kwam al in 2011 toen was Marcel Koenders al bezig om typisch Millingse woorden te verzamelen. Nadat er in Groesbeek al Nijntjes waren verschenen in het Groesbeeks dialect nam Marcel contact op met Theo Vermeulen en nu is het zover en is het Millingse Nijntje verschenen. "Ik ben best trots op deze uitgave", liet Marcel Koenders weten, "op deze manier krijgt de jeugd ook nog iets mee van het Millingse dialect." Elly Koenders las vervolgens voor uit het werk van haar man Marcel en Theo Vermeulen terwijl Luuk van de Sint-Maartensschool een gedichtje voorlas. Er zijn liefst 1.500 exemplaren van het Millingse Nijntje gedrukt, die nog aan de man gebracht moeten worden.