Nationaal Park Prespa.
Nationaal Park Prespa.

Nationaal Park Prespa:

een uniek stukje Griekse natuur

MALDEN - Prespa is een waterrijk gebied op het drielandenpunt van Albaniƫ, Noord-Macedoniƫ en Griekenland. Op dinsdag 15 oktober om 20.00 uur komt ganzenonderzoeker Berend Voslamber in Bibliotheek Malden meer vertellen over dit gebied en de bijzondere ganzenpopulatie die hier huist.

Berend Voslamber bestudeert al jaren een kleine populatie grauwe ganzen in Nationaal Park Prespa. In Nederland komt deze ganzensoort in grote aantallen voor, maar in Prespa blijft de populatie klein. De vraag die Voslamber probeert te beantwoorden is: hoe houdt deze kleine populatie grauwe ganzen zich hier in stand? Hij zal tijdens dit college met veel enthousiasme vertellen over zijn onderzoek, de rustgevende natuur, de rijke cultuur, de vriendelijke bevolking en het fantastische eten in dit bijzondere stukje Griekenland.

Dit hoorcollege is onderdeel van de Universiteit van Malden, waarbij regionale experts aan het woord komen en vertellen over uiteenlopende onderwerpen. Zo kun je je hier meer in verdiepen en heb je de mogelijkheid mensen uit de regio te ontmoeten. Leden van de bibliotheek en studenten betalen 2,50 euro voor een kaartje en overige bezoekers vier euro. Koop vooraf je kaartje in de bibliotheek zelf of via www.obgz.nl/uni-malden.