Leonie Ras vrijwilligster herstelcentrum.
Leonie Ras vrijwilligster herstelcentrum.

Een mooie win-win ervaring

Samen is niet alleen

REGIO - "Mijn naam is Leonie van Ras. In het verleden heb ik werkzaamheden verricht bij ouderen en autistische kinderen en mensen met een verstandelijke beperking."

"Nu ben ik met pensioen en is er de behoefte om nuttig bezig te zijn, door middel van vrijwilligerswerk. Het Herstelcentrum biedt me de mogelijkheid om zelfstandig met patiënten te werken. Ik doe creatieve activiteiten individueel aan bed of bij een groep dementerenden. Er komen dan mooie gesprekken op tafel. De patiënten krijgen hierdoor aandacht, een luisterend oor en ondervinden steun. Als de activiteit klaar is krijg ik vaak een handkus of kus op mijn wang, zo fijn vinden mensen deze extra aandacht. Voor mij heel zinvol, een klein gebaar, zoveel dankbaarheid. Een mooie win-win ervaring. Ik kom elke week met plezier naar het Herstelcentrum!

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties. Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 25 september tot en met 4 oktober. U kunt ook iets bijdragen! Word maatje en bel 085 0406066 voor aanvullende informatie.

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 13 oktober verzorgt het werkcomité van Odio een bingoavond in haar clubgebouw op sportpark De Hove" aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond is 1.070 euro bestaande uit geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230 euro en er zijn twee bonusronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.