Overasselts Koor Engsele (Foto: Bart Nijs)
Overasselts Koor Engsele (Foto: Bart Nijs) Foto:

Kaartverkoop A sunday afernoon begonnen

Lenny Kuhr naar Overasselt

OVERASSELT - A sunday afernoon, zo heet het concert dat Lenny Kuhr samen met drie andere koren uit Nijmegen en Overasselt geeft op zondag 27 oktober in het verenigingsgebouw Overasselt.

De drie koren staan onder leiding van Emiel Hoefnagels. Uit Nijmegen komen zowel het N-Core als het Kelderkoor. Het Overasselts koor Engsele speelt een thuiswedstrijd.

De naam N-Core is afgeleid van het franse woord 'encore', dat toegift betekent. De N staat voor Nijmegen waar het koor gevestigd is, en core staat voor 'kern', die we met de groep vormen.

Het Kelderkoor is een vrolijke vocal group. Zij repeteren in een kelder, vandaar de naam. Hun repertoire is verrassend gevarieerd: van pop tot close harmony en van Ierse folk tot het Franse chanson.

Het Overasselts koor Engsele is acht jaar geleden opgericht. Engsele betekent 'uiteindelijk' in het oud Overasselts. Oorspronkelijk was het een smartlappenkoor, maar nu bestaat het repertoire steeds meer uit alom bekende evergreens van onder andere Aznavour, Vera Lynn en Hazes.

Lenny Kuhr behoeft geen introductie. Zij is de winnaar van het songfestival in 1969 met het liedje De troubadour. Zij komt naar Overasselt met geheel vernieuwd repertoire, waarvan zij een aantal liedjes gaat zingen. Het concert begint om 14.00 uur. De kaartjes à 12,50 euron -inclusief koffie/thee- zijn te koop bij drogisterij Van Langen Overasselt of bij het verenigingsgebouw. Reserveren kan ook: www.verenigingsgebouw-overasselt.