DVSG gokt op winst

GROESBEEK - Na de vliegende start van vorige week speelt DVSG nu uit tegen SVO en moet DVSG laten zien dat zij deze prestatie kunnen voortzetten.

DVSG begint met gewaagd en risicovol aanvalsspel. Tijs de Jong krijgt in de 12e minuut, maar mikt over. Als een opkomende SVO-back niet wordt afgeschermd, volgt er na een goede voorzet de 1-0 voor SVO. Even laterbreekt op de middellijn een SVO speler door en de keeper van DVSG kan de bal niet keren: het 2-0 voor SVO. Het risicovolle spel van DVSG wordt afgestraft door SVO. In de 24e minuut kan spits Aaron Rubens de bal voorin goed aannemen, even vasthouden en perfect meegeven aan de opkomende Rens Hubers. Deze neemt de bal goed aan en scoort de 2-1. DVSG komt voor rust nog eenmaal goed weg, doordat een speler de bal op de doellijn wegwerkt.

Na rust gaat DVSG verder in dezelfde opstelling en met dezelfde aanvallende intentie. Het loopt echter iets minder dan voor rust. In de 68e min wordt Aaron Rubens in het penaltygebied gevloerd. Tim Nillessen scoort hieruit de 2-2 voor DVSG. Nu is het de keuze; gaan voor de winst of juist deze stand vasthouden. DVSG kiest gaat voor de winst. Zowel DVSG als SVO krijgen goede kansen, maar scoren niet. In de 81e minuut is het SVO die doorbreekt en de 3-2 scoort, 'buitenspel volgens DVSG', maar het doelpunt telt. DVSG is de hele wedstrijd al bezig aan een inhaalrace en nu krijgt het zelfvertrouwen wel even een deuk met deze 3-2. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in blessuretijd in drie minuten nog de vierde en de vijfde tegengoal vallen. De wedstrijd is verloren. DVSG heeft in de slotfase gegokt op een overwinning, maar verloren.