Voetveer Bemmel – Ooijpolder

gaat twee dagen proefvaren

OOIJ - Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gaat het voetveer tussen Bemmel en Ooijpolder voor het eerst proefvaren. Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. De pont gaat varen tussen de Bemmelse Polder (vlakbij de zandwinner K3/Delta) en de Ooijpolder (ter hoogte van de Groenlanden). Zo kan iedereen aan het begin van de herfstvakantie al een keer genieten van deze toeristische verbinding die in de toekomst regelmatig zal gaan varen.

Op beide dagen gaat de pont vanaf 09.30 varen en rond 16.00 uur is de laatste overtocht. De kosten van de overtocht (enkele reis) is een euro (kinderen tot 6 jaar gratis). Geadviseerd wordt muntgeld mee te nemen omdat men aan boord niet kan pinnen. Zaterdag 12 oktober rond 11.00 uur zullen wethouder Theo Janssen van Bemmel en Sylvia Fleuren wethouder van Berg en Dal de oversteek maken en hiermee de voorgenomen samenwerking tussen de betrokken gemeenten en de veerbaas Richard van Oijen bekrachtigen.


Wandelroutes
Er is een route uitgezet om vanaf de Bemmelse kant naar oortjeshekken in de Ooijpolder te wandelen of andersom vanaf Oortjeshekken naar restaurant Zijdewinde aan de Bemmelse kant.
Nadrukkelijk gaat het bij deze proef om een voetveer; alleen wandelaars zullen worden overgezet zonder fietsen. Later worden er wel veerstoepen en een pad aangelegd vanaf de dijk om bij de pot te komen zodat dan de pont ook voor fietsers geschikt zal zijn. Parkeerplaatsen zijn aan beide zijden aangegeven.