Afbeelding
Foto:

(1) Titel

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en het Infocentrum WO2 Nijmegen zoeken enthousiaste vrijwillige medewerkers!

Tekst

Het Vrijheidsmuseum is een professionele organisatie die op zoek is naar versterking van het vrijwilligersteam:Vrijwillige medewerker m/v in het Museumcafé. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend. In deze vrijwilligersfunctie ontvangt en bedient u de bezoekers in het café van het museum. Naast het schenken van diverse dranken en het uitserveren van tosti's en gebak bent u ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van het café. Ook kunt u gevraagd worden een lunch voor groepen te verzorgen. Cafémedewerkers staan in principe de gehele dag individueel ingepland, met uitzondering van hoogtijdagen, bijzondere evenementen of de komst van grote groepen.

Vrijwillige gastheer/gastvrouw Entree/Winkel. Medewerker die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend en in vakantieperiodes. In deze vrijwilligersfunctie ontvangt u de bezoekers bij binnenkomst van het museum en geeft u een korte introductie. Gezien het grote aantal Duits- en Engelstalige bezoekers is kennis van deze talen van belang. Daarnaast bedient u de kassa's van zowel de entree als de museumwinkel en alle daarbij behorende werkzaamheden.

Hierbij graag de foto 'Nieuwbouw foto 3' plaatsen.

Voor het Infocentrum WO2 Nijmegen zoeken we meerdere vrijwillige gastheren en gastvrouwen:We zoeken een collega die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen. In deze functie ontvangt u de bezoekers bij binnenkomst van het Infocentrum en heet hen welkom. U hebt affiniteit met het onderwerp en u kunt bezoekers wegwijs maken in stad en regio. Gezien het grote aantal Duits- en Engelstalige bezoekers is een basiskennis van deze talen van belang. Daarnaast bedient u de kassa van zowel de entree als de winkel en verzorgt u alle daarbij behorende werkzaamheden. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend en in vakantieperiodes.

Zowel het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 Nijmegen (dit centrum wordt beheerd door het Vrijheidsmuseum) bieden een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Bent u flexibel, zelfstandig en klantvriendelijk? Meld u dan snel aan! Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, mevrouw Karen van Gelder via welkom@vrijheidsmuseum.nl of welkom@infocentrumwo2.nl.

Hierbij graag foto 'Beeldmerk Infocentrum WO2' plaatsen.

(2) Titel
Expositie 'Zwarte Bevrijders: Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland'

Nog te zien t/m 25 november 2019

Tekst

Wanneer Nederlanders praten over bevrijders in de Tweede Wereldoorlog denken ze aan witte Amerikaanse, Canadese, Britse en misschien aan Poolse soldaten. Ze weten vaak niet dat een tiende van de Amerikaanse troepen uit zwarte soldaten bestond. Ondanks hun verdiensten verdwenen de verhalen over Afro-Amerikaanse bevrijders na de oorlog snel uit het collectieve geheugen, de geschiedschrijving en -tot voor kort- uit nationale herdenkingen. De tijdelijke tentoonstelling 'Zwarte Bevrijders: Afro-Amerikaanse soldaten in Nederland' wil eraan bijdragen deze soldaten weer zichtbaar te maken. Vanwege het geringe aantal historische documenten is het van groot belang de overgeleverde verhalen over hen te bewaren.

Zes kunstig geweven wandkleden verbeelden enkele hoofdstukken uit de geschiedenis van Afro-Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, vooral die in Nederland. De wandkleden worden aangevuld met historische documentatie en voorwerpen. De wandkleden zijn gemaakt naar tekeningen van kunstenaar Brian Elstak, vormgegeven door Lyanne Tonk en geweven door FiberArt Pure Country Weavers. De expositie is nog t/m 25 november 2019 in het Vrijheidsmuseum te bezichtigen.

Hierbij graag de foto 'Afro-Amerikaanse soldaat' plaatsen.

Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Tel. +31 (0)24-3974404; welkom@vrijheidsmuseum.nl; www.vrijheidsmuseum.nl

Afbeelding
Afbeelding