Afbeelding

Boekpresentatie in Leuth

Leuthse evacués vertellen

LEUTH - Zaterdagmiddag 26 oktober wordt in de Vriendenkring Steenheuvelsestraat 39 in Leuth door Jan van Eck het boek 'Het Ziet Hier Zwart van de Witte Lakens' gepresenteerd.

Het bekende Hartkoor uit Kekerdom zorgt met een speciaal 'Evacuatie repertoire' voor vocale en muzikale omlijsting. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang plus kopje koffie/thee is gratis.

75 jaar na de door de bezetter bevolen evacuatie van Leuth vertelt een groot aantal voormalige evacués hun herinneringen en ervaringen aan die grote trek en hun verblijf elders. Ver van huis en haard. Droevige, spannende en emotionele verhalen zijn het geworden. Ook enkele dagboeken in die periode bijgehouden zijn voor dit boek door de betreffende nazaten ter beschikking gesteld aan de auteur. Het geheel is verwerkt tot en samengebracht in een prachtig boek. Een monument voor huidige en toekomstige generaties.

Het boek is full color, telt 200 pagina's, heeft een harde kaft en is uitgegeven door de stichting Kwartier van Nijmegen. Dankzij de sponsoring van de gemeente Berg en Dal en enkele co-sponsors bedraagt de prijs slechts tien euro. Het boek is direct na de presentatie in de Vriendenkring te koop en op de bekende verkooppunten in de diverse kerkdorpen van de gemeente Berg en Dal.