Buurtkoffie-Malden: Riet de Jong (88) leest voor uit Toon Hermans naast dorpsdichter Pieks. (foto: MariannA Bakker)
Buurtkoffie-Malden: Riet de Jong (88) leest voor uit Toon Hermans naast dorpsdichter Pieks. (foto: MariannA Bakker) MariannA Bakker

Dorpsdichter op Buurtkoffie-Malden

MALDEN - Op de Buurtkoffie-Malden, het wekelijkse gratis Inloop-Café voor Senioren, drinken ze niet alleen een bakkie, maar zijn er ook regelmatig gasten aan tafel. Dinsdag 1 oktober schoof Marjolein Pieks -dorpsdichter van de gemeente Heumen- aan.

Zij dichtte ter plekke, zong het Gilde-lied en droeg voor aan een twintigtal senioren uit eigen werk in de Stadsgedichtenbundel 2019 en haar eigen bundel ‘Het mooiste van een dorp is de ruimte er om heen’. Enkele senioren gingen met een gesigneerd exemplaar naar huis.

Dorpsdichter Pieks zat naast Riet de Jong (88). Vaste prik op de Buurtkoffie is even aandacht voor korte vrolijke gedichtjes van Toon Hermans. Zij leest deze met zichtbaar plezier voor. Na de aandacht voor de gast gaan de senioren verder met bijkletsen, haken, breien, of een spelletje spelen, Ieder wat wils dus.


De Buurtkoffie-Malden is een burgerinitiatief van Ton Hoogstraaten en gerealiseerd in samenwerking met Ouderenzorg Heumen. Elke dinsdag tussen 2 en 4 uur kun je aanschuiven in het multicultureel centrum Maldensteijn in Malden. Het eerste bakkie is gratis.

Marjolein Pieks sprak tijdens de Buurtkoffie een gedicht in wording uit, waarin zij verwijst naar het hectisch bestaan van huidige mensen, met nauwelijks tijd om stil te staan. Hiervoor moet je tegenwoordig naar een yogales of een bezinningsklas gaan. Of gewoon even geranium-momentje?

Vrij van moeten

Ik ben graag nu al een oudere

Ik zit nu al graag in de recreatieruimte van het verzorgingscentrum

denkend aan vroeger

adem gelijk aan de secondewijzer

langzaam vanuit en stilstaand in een rust…

vrij van moeten.