Volle maan. (foto: Gio van Bernebeek)
Volle maan. (foto: Gio van Bernebeek)

Beleef de Overasseltse- en Hatertse Vennen in 't donker

OVERASSELT - Zaterdag 26 oktober zal voor de 15e keer de Nacht van de Nacht plaatsvinden. Deze vindt plaats in de nacht dat de klok terug gaat naar de wintertijd en is bedoeld om aandacht te vragen voor het feit dat het in Nederland steeds minder donker is. Dat geeft problemen voor flora en fauna.

IVN Rijk van Nijmegen heeft aan alle edities deelgenomen en gaat deze mooie traditie ook dit jaar voortzetten. Deze keer gaan we wandelen in de Overasseltse- en Hatertse Vennen, een prachtig natuurgebied aan de westkant van Nijmegen. Deze 26e oktober wordt de unieke mogelijkheid geboden om een keer in het donker in dit gebied te wandelen en de natuur eens op een andere manier te beleven. Tijdens de wandeling vertellen de natuurgidsen over het nachtelijke dierenleven en we zullen ongetwijfeld de effecten van lichtvervuiling ter plekke gaan aanschouwen. We zoeken vooral de donkere paadjes op, maar komen ook door het open gebied van de vennen. We lopen zonder zaklamp en zo veel mogelijk in stilte. Voor de kinderen is er een apart programma.

Deelname kost 2,00 euro per persoon. De avond is gratis voor jongeren onder de 16 jaar en leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei. Van tevoren aanmelden is niet nodig.
Het verzamelen is op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Hessenbergseweg, nabij restaurant Sint-Walrick. We starten om 19.00 uur en eindigen tegen 21.00 uur, waarna er nog volop gelegenheid is om bij Sint-Walrick de belevenissen de revue te laten passeren. Voor meer informatie: Guus Vergeer, 024 6775435 of 06 53550198.