(eigen foto)
(eigen foto)

Kringloop zorgt voor

alternatieve Sinterklaasintocht in Groesbeek

GROESBEEK – Naar aanleiding van het krantenartikel dat de winkeliers in Groesbeek centrum (BIZ winkeliers) hadden aangegeven niet meer alleen voor de organisatie en financiën te zorgen voor de intocht van Sinterklaas is André van Kringloop Sint-Michael opgestaan om het kinderfeest in Groesbeek te redden en neemt samen met het Groesbeekse evenementen bureau MPK de organisatie over.

Wat er momenteel vast staat is dat Sinterklaas met zijn Pieten in ieder geval op zondag 17 november naar Groesbeek zal komen, het programma volgt later. André snapt niet dat de ondernemers duizenden euro's nodig hebben voor de intocht, "terwijl wij beginnen met een budget van nul, nul. Wij hebben met spoed een vergunning bij de gemeente aangevraagd en hopen dat de driehonderd euro, die de ondernemers zouden krijgen nu voor ons is."

Brouwer had al enkele weken geleden vernomen dat de ondernemers geen zin hadden om op deze manier een Sinterklaasintocht te organiseren. "Dus ik heb me achter de schermen wat kunnen voorbereiden aldus André. Het wordt geen intocht die de kinderen gewend waren, maar Sinterklaas wordt ontvangen bij de Kringloop aan de Industrieweg 19, waarna in optocht met de kinderen achter de Sint aan naar een andere plek in het dorp vertrekken, waar optredens zullen zijn. De exacte locatie maakt Sinterklaas bekend. Ook is er een Meet en Greet met de Sint en komt er een balletgroep.