Afbeelding
Foto:

Loop je vast door de financiering van je studie?

NIJMEGEN - Tesselschade Arbeid Adelt(TAA) afdeling Nijmegen maakt zich al 133 jaar sterk voor vrouwen die, om wat voor reden dan ook, financiƫle problemen hebben om een studie te volgen of af te ronden. TAA steunt ze daarbij met giften uit het Betsy Perk Opleidingsfonds (BPO) voor collegegeld,reiskosten voor stage of kinderopvang.

"In 2018 hebben we zesstudenten gesteund waarvan er twee inmiddels zijn afgestudeerd en een baan hebben." Een student aan het woord: "Een paar jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden alleen te staan en moest ik in mijn eigen levensonderhoud voorzien voor mij en mijn kind. Hierdoor kon ik niet voltijds werken en toen ben ik gestart met een deeltijdopleiding Toegepaste Psycologie, een dure studie die ik alleen van een bijstandsuitkering niet kon betalen. Het BPO heeft mij geholpen deze studie af te maken en inmiddels heb ik een vaste baan: ik begeleid mensen met autisme bij hun studie of werk. Het BPO heeft dit mede mogelijke gemaakt, niet alleen in financiƫle zin maar ook door hun steun en begeleiding."

Ook maakt TAA zich sterk om handwerktechnieken te bewaren en proberen we jongeren hiervoor te interesseren. Op zondag 10 november verzorgt TAA een verkoop in Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal van 11.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis en pinnen is mogelijk. Onze handwerksters hebben mooie artikelen gemaakt zoals originele kraamcadeaus, kerstartikelen, bridge- en golfartikelen, alles met zorg en aandacht gemaakt. "En draagt u het studiefonds een goed hart toe? Dan kunt u lid worden van onze vereniging. Met uw geld kunnen wij vrouwen blijven steunen."