DVSG knokt hard voor een resultaat

GROESBEEK - DVSG speelde thuis tegen AVIOS/DBV en kan via deze tegenstander klimmen op de ranglijst. Na 2 minuten gebeurde het weer dat DVSG op achterstand komt. De spits kan wegdraaien en inschieten. De keeper kan de bal niet meer keren. Dus wederom moet DVSG vanuit een achterstand knokken om te winnen.

DVSG komt niet goed in haar spel. De tweede bal is veelal voor de tegenstander en zo wordt het moeilijk om een goede aanval op te zetten. Kansen zijn er aan beide zijden. Na een half uur krijgt Wout Pouwels een goede kans, maar schiet tegen de paal. Niek Derksen kopt van dichtbij in de handen van de keeper. Ook AVIOS/DBV heeft een paar goede kansen, maar keeper Nick de Nijs weet redding te brengen.

In de tweede helft start DVSG aanvallend, met meteen een kansje voor Aaron Rubens. Later kan Aaron net niet zijn voet tegen een voorzet van Ivo van Balkom zetten. In het laatste deel van de wedstrijd komen er wissels en mogen Rico Voeten, Gijs Bach en Tijn Willems de achterstand proberen weg te werken.

Er is echt aanvallend gewisseld en dit levert ook kansen op. Rico kopt een bal net over, Tim Nillessen schiet tegen de lat en een ander schot gaat voorlangs. In blessuretijd komt uit een vrije trap de bal via enkele tussenstations voor de voeten van Tijn Willems. Hij scoort de verlossende gelijkmaker. 1-1. In de nog volgende twee minuten weten beide teams niet meer te scoren en zo eindigt deze wedstrijd in een gelijk spel.

DVSG heeft hard moeten werken om dit punt te verdienen en dit voelt bijna als een overwinning op de valreep. Volgende week uit tegen VVLK beter moet het beter om te kunnen winnen.