Vereniging Spoorgroep Zwitserland houdt Open Dag in Ooij

OOIJ – Zaterdag 9 november is er in dorpshuis De Sprong een bijzondere activiteit, dan wordt er door Vereniging Spoorgroep Zwitserland (VSZ) een open dag gehouden. De regio Noordoost van VSZ zit sinds maart dit jaar een ruimte in het dorpshuis, waar gewerkt wordt aan een grote modelbaan naar Zwitsers voorbeeld.

De openingshandeling rond 10.30 uur wordt verricht door Erik de Zwart, bekend van radio en TV en zelf ook Zwitsers modelspoorder. Na opening kunnen bezoekers kennis maken met de modelspoorbaan in de kelder en boven vinden div. activiteiten plaats. Te zien zijn demonstraties van modelbouwtechnieken, films á la Rail Away, infostand en een grootspoorbaan die kinderen onder begeleiding zelf mogen besturen.

En je kunt je als bezoeker nauwelijks vergissen: dit is een puur Zwitserse belevenis met bergen, slingerende spoorlijnen, veel rood, watervallen, een heuse berglift, langzaam kruipende treinen, smalspoor met passeerstations, veel bossen, beetje sneeuw en Erik de Zwart vertelt over zijn 24trains.tv.

De VSZ is een landelijke 37 jarige vereniging, waarvan de VSZ-regio in Ooij wekelijks samenkomt op de dinsdag en op de derde zaterdag van de maand. Iedereen is welkom om mee te gaan werken, zowel een beginneling als 'gevorderde'. Verdere info op www.spoorgroepzwitserland.nl/regio-no/, tabje 'Open dag 9 november 2019 te Ooij'.

Adres: Dorpshuis De Sprong, Pr. Bernhardstraat 3. Van 10.00 – 16.00 uur. Toegang gratis.