(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Overhandiging Karl Leisnerschilderij in Karl-Leisner-Mariëndaalkapel

GROESBEEK - De secretaris van de Internationaler Karl-Leisner-Kreis, Udo Erbo, verraste vorige week Theo Giesbers en Henk Keukens van de Vereniging Behoud Dorpsgezichten met een cadeau van Monika Kaiser-Haas in de woning van Theo Giesbers in het Binnenveld in Groesbeek: een prachtig schilderij van 80 bij 60 cm met daarop een portret van Karl Leisner, geschilderd in 1994.

Het schilderij heeft in de kamer gehangen van de moeder van Monika Kaiser-Haas. Monika is een volle nicht van Karl Leisner en haar moeder is een zus van Karl Leisner. Op vrijdag 8 november zal dit schilderij in de Karl-Leisner-Mariƫndaalkapel in de viering van 19.00 uur plechtig overhandigd worden aan leden van de Stichting Sint-Michael (Kringloop Groesbeek) die het een plek zullen geven in de kapel.

Tijdens deze viering zal Rudo Franken die pastoor is geworden van de Parochie Maria ten Hemelopneming (Millingen et cetera) afscheid nemen als enthousiaste voorganger van de vieringen op de tweede vrijdagavond van de maand waarin steeds Karl Leisner centraal staat. Deze taak zal nu worden overgenomen door Aloys van Velthoven de nieuwe pastor van Groesbeek. Na afloop van de viering is er voor alle aanwezigen koffie/thee. Adres Karl-Leisner-Mariƫndaalkapel: Bellevue 9t, Groesbeek.