Groesbeekse Boys wint van Hapse Boys

BREEDEWEG - Het team van Groesbeekse Boys moest het in de vijfde wedstrijd van de competitie opnemen tegen de boys uit Haps. Op sportpark Breedeweg zagen de toeschouwers een leuke wedstrijd met veel doelkansen waarbij de thuisploeg uiteindelijk met 2-1 wist te winnen. Door deze overwinning staat het keurig in de middenmoot en tankt het vertrouwen voor de komende derby's tegen Rood Wit en Germania.

Vooral in het eerste half uur van de wedstrijd liet Groesbeekse Boys haar beste voetbal zien. Na enkele minuten voetballen resulteerde dit in het eerste doelpunt van Dave Kleijnen. Bij de eerste paal schoot hij een corner binnen. Tien minuten later verdubbelde Dave Kleijnen, opnieuw vanuit een corner, de marge. In de loop van de eerste verloor de thuisploeg langzaam grip op de wedstrijd. Slap verdedigen was aanleiding voor de 2-1.

In de tweede helft wisten beide doelmannen zich te onderscheiden. Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet bracht redding op inzetten van Stef Thijssen en Emiel Jans. Aan de andere zijde toonde routenier Koen Giesbers zijn klasse. Hij wist inzetten van Niels Rutten en Sander de Bruin onschadelijk te maken. Dave Kleijnen was met een kopbal, omhaal en directe vrije trap dicht bij zijn derde doelpunt maar ook hij vond de Hapse doelman op zijn weg.

Groesbeekse Boys heeft zes punten uit vijf duels behaald en staat daarmee op de tiende positie. Zondag 27 oktober speelt het op sportpark Kapittelland de derby tegen Rood Wit. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Een week later speelt Groesbeekse Boys op zaterdagavond 2 november om 18.00 uur sportpark Breedeweg tegen Germania.