Afbeelding

Maat Saxophone Quartet in kerk Mook

MOOK - Op zondag 27 oktober 20:00 uur kunt u luisteren naar Maat Saxophone Quartet, een 100 procent Portugees ensemble, opgericht in 2018, gevestigd in Amsterdam. Het kwartet bestaat uit Daniel Ferreira (sopraansax), Catarina Gomes (altsax), Pedro Silva (tenorsax) en Mafalda Oliveira (baritonsax).

Prijswinnaars van de meest prestigieuze, klassieke muziekcompetitie in Portugal 'Prémio Jovens Músicos', en onlangs in de NJO Muziekzomer Gelderland 2019 een van de belangrijkste ensembles. In de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Eveneens in 2018 was het kwartet finalist in het Willem Twee Kamermuziekconcours in ’s-Hertogenbosch en in 2019 wonnen ze de eerste prijs in de Storioni Concours in Eindhoven. Als ze in Mook optreden hebben ze net een tournee in Portugal achter de rug.

Ze brengen werken van Albéniz, Dvorák en Debussy, minder bekend is Samuel Barber. Verrassend is het om te zien dat stukken die oorspronkelijk voor piano of strijkers werden gecomponeerd, op 27 oktober door saxofoons worden gebracht.Tevens is er een Nederlandse première van een werk van de Portugese componist Nuno Lobo (1991). Van Guillermo Lago zullen de meesten ook nog nooit gehoord hebben, ten onrechte omdat hij de intro van de kroning van Willem Alexander componeerde. Kaartjes zijn te koop via internet voor 17 euro. In de kerk 18, jonger dan 18 jaar 9 euro. (pinnen kan).

Voor meer inlichtingen over Maat en het concert kunt u terecht op onze site: kamermuziekmookenmiddelaar.nl. De prijs is inclusief een consumptie in de pauze.