(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Zesde Bierfeesten toch nog druk!

GROESBEEK – De zesde editie van de Groesbeekse Bierfeesten zijn zondagmorgen in de regen van start gegaan. De traditionele optocht van oude bierwagens werd ingekort vanwege de regen en daarnaast liet het publiek langs de kant van de weg het afweten.

In de grote feesttent op het Marktterrein was het wachten op de echte bierdrinkers, maar daar was later op de middag geen enkel gebrek aan. Het feest werd geopend door het eigen Groesbeekse dweilorkest 'Drek Pak Ow'. Daarna sloeg burgemeester Slinkman op het podium samen met Gerie Tüss onder groot applaus het eerste fust bier aan. Vervolgens werden de Bierfeesten opgeluisterd door niet de minste bands en optredens van onder andere 'Die Heyberg Musikanten', de topband 'Wahnsinn', 'Die Original Siebentaler' en de 'Heidi's Männer'. De pauzes werden opgeluisterd door Muziek Express.

Voor de eerste maal was de entree geheel gratis, dat verklaarde dat op een gegeven moment de tent vol zat, bomvol. Iedereen heeft kunnen meegenieten van de Groesbeekse Bierfeesten. Ze worden het volgend jaar ongetwijfeld voor de zevende keer georganiseerd.