(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Hema zet volledig in op duurzaamheid

GROESBEEK – De Hema is de weg ingeslagen van duurzaamheid, aldus filiaalhoudster Monique Peeters, die onlangs in de vestiging in winkelcentrum Bellevue haar werkzaamheden is begonnen.

Zo heeft Hema al het katoen dat zij in alle vestigingen verkopen vanaf nu 100 procent duurzaam ingekocht. Het katoen dat gebruikt wordt in zowel kleding als woontextiel is ingekocht volgens één van drie duurzaamheidsstandaarden te weten Better Cotton, Inifiative (BCI) en biologische gecertificeerd katoen. Hiermee loopt de Hema voorop op de markt en haar gestelde doelstelling voor 2020. Het afgelopen jaar kocht de Hema 4,4 miljoen kilo Better Cotton in waarmee zo'n 5.500 katoen boeren getraind konden worden in duurzame landbouw methoden. Door deze trainingen verbruikten boeren 26 procent minder water en 20 procent minder pesticiden. De Hema had zich ten doel gesteld om in 2020 100 procent duurzaam katoen in te kopen en daar zijn ze nu al in geslaagd. Maar Hema verkoopt beduidend meer Duurzame producten zoals cosmetica die met gecertificeerde palmolie worden vervaardigd. Leveranciers die hier momenteel nog niet aan voldoen daar worden door de Hema afspraken gemaakt om het productieproces zo snel mogelijk om te zetten.

Ook is de Hema bezig om alle producten 100 procent vegan te produceren; dat houdt in dat er geen enkel ingrediënt in geen enkel product van Hema van een dier mag zitten. Alles staat op de verpakkingen van de artikelen aangegeven. Volgens filiaalmanager Monique Peeters is er nog veel werk in de winkel, maar de Hema gaat ervoor.