Geef onze bevrijders weer

een gezicht en doneer een foto

GROESBEEK – In 2020 wordt de beëindiging 75 jaar geleden herdacht van de Tweede Wereldoorlog. Ook op de Canadese Ere begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg wordt hier op grootse wijze aandacht aan besteed.

Van zaterdag 2 tot en met 16 mei vindt op de begraafplaats het evenement 'The Faces of Groesbeek' plaats. Het evenement is een initiatief van de stichting 'Faces to Graves' in samenwerking met 'Berg en Dal herdenkt'. Volgens een van de vrijwilligers Marian Leusink-Straatman hebben de jongens en mannen die voor onze vrijheid zijn gestorven, hebben een leven vòòr de oorlog gehad, hoe kort het ook was.

Stichting Face to Graves probeert contact te krijgen met hun families om hun levensloop te achterhalen en foto's van hen te krijgen. Door hun verhalen te vertellen worden zij niet vergeten. Onze bevrijders weer een gezicht geven staat centraal bij de herdenking in mei 2020. Gedurende twee weken worden er foto's geplaatst, om iedereen de kans te geven naar de begraafplaats te komen.

Alle beschikbare foto's zullen worden afgedrukt op weerbestendige plaatjes die een plaats krijgen bij de graven. De totale kosten voor een foto + standaard kost tien euro. Faces to Graves hoopt dat veel mensen de jongens en mannen, die gesneuveld zijn voor onze vrijheid , willen eren en een bijdrage willen schenken om dit evenement mogelijk te maken. Doneer een foto door de donatie over te maken op IBAN:NL78ABNA 0592 2443 93 ten name van St Faces to Canadian Graves onder vermelding van 'Mei 2020'.