Wethouder Van de Scheur opent de expositie.
Wethouder Van de Scheur opent de expositie.

Kom Mar Kieke druk bezocht

GROESBEEK - Er zijn veel mensen 'komme Kieke'. Het was druk tijdens de tiende kunstexpositie Kom Mar Kieke in De Slenk op De Horst. De 19 deelnemers hadden aan belangstelling niet te klagen en de bezoekers vroegen hen vaak 'het hemd van het lijf'.

Het was dan ook een prachtige en bijzonder verzameling kunstwerken, waar iedereen wel iets van zijn gading kon bewonderen; meerdere schildervormen, tekeningen, siersmeedwerk, emailleerwerk, bronzen en stenen beelden, quilts-soorten, tekstkunst, fotografie en houtwerken waren er te zien. De opening werd vrijdagmiddag 1 november verricht door wethouder Irma van de Scheur, onder grote belangstelling en begeleid door tromgeroffel van de drugroep van kindcentrum Op De Horst.

De kinderen van groep 7 en 8 hadden kunstwerken gemaakt over oorlog, vrede en vrijheid in de vorm van tekeningen, foto’s, teksten, kijkdozen en een maquette van een verwoeste stad. Van een verhaal van Anton van Oijen kon het aantal woorden worden geraden; dat waren er 7812. Er was muziek van Los Condores met Latijn-Amerikaanse muziek en de accordeongroep van Lisette Cillessen.

Vele bezoekers uit heel Nederland en van over de grens uitten in het gastenboek hun verbazing en bewondering voor het grote aantal werken, de gevarieerdheid en de kwaliteit van de tentoongestelde werken. Een impressie van de kunstenaars en hun werken was en is nog steeds te zien op de door Wim Krebbers opgezette en onderhouden website kommarkieke.nl.