Stadswandeling Taalcafé. (foto: Jo Coerwinkel)
Stadswandeling Taalcafé. (foto: Jo Coerwinkel)

Taalcafé in Leuth, elke vrijdag in het Kulturhus

LEUTH - Vanaf mei vindt in het Leuthse kulturhus elke week het Taalcafé plaats, maar het tijdstip is onlangs verzet naar de vrijdagmorgen. Dan gaan tussen 09.30 en 11.30 uur Nederlands- en anderstaligen in gesprek over onderwerpen die zij met elkaar kunnen delen.

De bedoeling is dat dit vooral gebeurt door in de Nederlandse taal met elkaar te communiceren. Anderstaligen leren immers het meest door in een natuurlijke setting onze taal toe te passen. De gesprekken verlopen in een prettige, ontspannen sfeer en er wordt ook veel gelachen met elkaar.

In het tweede deel van de ochtend wordt er vaak een spel gespeeld, waarbij ook weer de kennis over de Nederlandse taal en uitbreiding van de woordenschat centraal staan. Ook kan er een wandeling worden gemaakt of bezoek worden gebracht aan een bijzondere plaats of museum. Zo was de groep al op bezoek in de Millingerwaard, Oriëntalis en maakte zij onlangs een stadswandeling door de benedenstad van Nijmegen (zie foto).

Er is een vaste groep vrijwilligers die meedoet aan het Taalcafé, maar mensen die interesse hebben, kunnen zich nog altijd aansluiten. Je hoeft niet elke week aanwezig te zijn, want de mogelijkheid bestaat op een intekenlijst aan te geven wanneer je kunt komen.
Statushouders/nieuwkomers die in Leuth, Ooij of Kekerdom wonen, worden uitgenodigd naar het Taalcafé te komen, maar ook mensen uit Beek en Millingen zijn welkom; elke vrijdag van 09.30 tot 11.30 uur in het Kulturhus van Leuth. Voor meer informatie kan men bellen: 06 18514735.