Nipte winst voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - De wedstrijd tussen Groesbeekse Boys en Vitesse '08 uit Gennep werd onder het toeziend oog van veel supporters op zaterdagavond gespeeld. Ondanks het verschil op de ranglijst wist Groesbeekse Boys maar met 1-0 van de nummer voorlaatst te winnen. Door de overwinning nestelt het team uit Breedeweg zich in de subtop.

In de openingsfase wist Groesbeekse Boys met combinatiespel de bezoekers onder druk te zetten. Dit resulteerde na tien minuten voetballen in de enige treffer van de avond. Gijs Giebels stapte voor het doel over de bal waarna Ruben de Bruin van dichtbij kon binnenschieten. Daarna raakte de thuisclub de controle over de wedstrijd kwijt. Gijs Giebels zag nog wel zijn inzet van de lijn gehaald worden en aan de andere kant bracht Mike Verriet redding op een inzet van Marijn van den Broek. Aan het einde van de eerste helft leefde de Groesbeekse aanvalsdrift op maar Bram de Bruin, Ruben de Bruin en Gijs Müskens hadden het geluk niet aan hun zijde terwijl Dave Kleijnen zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden.

In de tweede werd het kunstgrasveld door de opkomende vorst steeds moeilijker te bespelen. Dit resulteerde in veel balverlies en onnauwkeurige passes. Kansen waren er nauwelijks. Gijs Müskens zag zijn vrije trap eindigen op de vuisten van Vitesse doelman Lex Wever terwijl een vrije trap van de bezoekers net over ging.

Groesbeekse Boys speelt zondag 8 december een uitwedstrijd tegen nummer laatst Estria. De wedstrijd in Escharen begint om 14.30 uur.