Herfst 2019. (Schilder en fotograaf: Patricia Heijmen) Foto: Gerie van der Land
Herfst 2019. (Schilder en fotograaf: Patricia Heijmen) Foto: Gerie van der Land Schilder en fotograaf: Patricia Heijmen

Patricia Heijmen uit Molenhoek:

'Als kind voelde ik mij al beeldend kunstenaar'

MOLENHOEK - “Sporten is mijn lust en m’n leven. Hardlopen, heerlijk om te doen! Bewegen, daar voel ik mij goed bij, dat geeft mij energie en plezier. Dit najaar kon ik door een nare aandoening niet werken en niet sporten, maar wel schilderen. Wat heb ik genóten van deze andere passie!"

Als kind voelde ik mij al beeldend kunstenaar. Creatief en ik kon goed tekenen.” Met een vrolijke lach: “Maar ik kon nog meer dingen goed! De school en ook mijn ouders vonden de kunstacademie niets voor mij. Met zo’n goed verstand ging je daar niet naar toe... Ik werd doctor in de biologie. Een prachtige studie, waarbij goed kunnen tekenen en rekenen mij goed van pas kwamen. De beeldend kunstenaar in mij is altijd met mij meegereisd.

Sinds 2000 ben ik zelfstandig ondernemer. Via E-way Interactief bouw ik websites en ik ontwikkel on-line trainingen en presentaties. Leuk en interessant werk. Maar steeds merk ik dat schilderen mij zovéél voldoening geeft. En nu dit najaar, met die verplichte pauze heb ik beslist dat ik de beeldend kunstenaar in mij meer ruimte geef. Dat voelt goed. Ik ga meer schilderen en mijn wens is meer exposeren en werk in opdracht maken. Ik heb er zin in!”

Stichting Jacques van Mourik heeft een schilderij van Patricia in haar collectie opgenomen en er zijn steeds meer opdrachten. Interesse in haar werk? Of wilt u een verrassend streekproduct kopen of cadeau geven? Kijk op www.schilderijenenzo.nl. Laat u verrassen.