Warming-up door de Sint. (foto: Nicole Hulsing)
Warming-up door de Sint. (foto: Nicole Hulsing)

Sinterklaas op de judomat

GROESBEEK - Tijdens een trainingsavond op vrijdag 29 november presenteerde judovereniging Groesbeek een ‘Pepernotentoernooi’.

Alle judoka’s waren ervoor uitgenodigd. Om de verschillen zo klein mogelijk te houden en om de kinderen zoveel mogelijk plezier te laten beleven, waren ze verdeeld in twee groepen: tot en met 7 jaar en vanaf 8 jaar. Halverwege de avond kwam Sinterklaas met drie Pieten de zaal binnen, tot grote verrassing van de kleine judoka’s en hun meegekomen ouders en broertjes/zusjes. Sinterklaas nam ruim de tijd en deelde cadeautjes uit, die pasten bij het toernooi: de kinderen ontvingen een grote judoposter, waarop ze stickers van judoworpen kunnen plakken. Tevens ontvingen ze een certificaat van deelname aan het pepernotentoernooi en natuurlijk kregen ze wat lekkers: een zakje met snoepgoed met veel pepernoten. Zo bleef de judomat kruimelvrij en kon er het toernooi doorgaan.

Toen de tweede groep judoka’s arriveerde, vond de goedheiligman het tijd om in de benen te gaan. Hij nam tot grote hilariteit de leiding over en onderwierp de judoka’s aan een stevige warming-up. Hierna vond hij het tijd om te vertrekken en liet het toernooi weer over aan trainer Gerrie Theunissen. Gezien de opkomst en het enthousiasme van de kinderen, kan judovereniging Groesbeek terugkijken op een zeer geslaagd toernooi!

Op zondag 26 januari organiseert judovereniging Groesbeek in sporthal Heuvelland voor de 33e keer een groot landelijk toernooi. Mail voor meer informatie en/of over judovereniging Groesbeek: secretariaat@judogroesbeek.nl of kijk op www.judogroesbeek.nl.