(foto: Sonja Jaarsveld)
(foto: Sonja Jaarsveld)

Afscheid nemen

is terugkijken op het leven

REGIO - Samen, 'zomaar' wat woorden: mensen, verbinding en samen. Acht jaar geleden maakte zij als zelfstandig uitvaartbegeleidster een logo. Twee mensfiguren verbonden aan weerszijden in de M van Manuela. Samen vormen zij een kroon. Nog steeds klopt dit logo met haar werkwijze. Begonnen in Malden en daarnaast nu ook gevestigd in Molenhoek en Middelaar.

Advies bij leven. Regelmatig komt Manuela bij families na een 'slecht-nieuws-gesprek'. Of bij mensen die het toch allemaal weleens willen regelen; gewoon voor 'later'. Dit zijn mooie gesprekken die ruimte geven. Nadenken over de dood verstevigt vreemd genoeg de band met het leven.

Tijd en ruimte
Natuurlijk wordt ze als uitvaartbegeleidster ook ingeschakeld na een overlijden. Dan is daar de adviseur die op informele wijze nabestaanden begeleidt. Waar is hulp nodig en wat kan men op eigen kracht? Hulp begint met bereikbaarheid. Dat is meer dan 24/7 telefoon opnemen. Bereikbaarheid betekent dat er tijd en ruimte is om te wikken en wegen. Want afscheid nemen is samen terugkijken op het leven dat iemand geleefd heeft. De dood is de aanleiding om de uitvaart samen te regelen. Als het afscheid recht doet aan iemands leven, dan is dat de kroon op haar werk en de kroon van Manuela Konings Uitvaartbegeleiding.

Ook vrijblijvend samen in gesprek? Heikantseweg 16, 6587 AN Middelaar; Telefoon: 024 8442552 (24/7 bereikbaar); Email: manuela@manuelakonings.nl