Millingen behoudt koppositie in 4E

MILLINGEN - Bij SC Millingen nam Tonnie Scholten de honneurs waar in verband met ziekte van trainer Sven Jeuriƫns. Hij deed dat met verve en zorgde ervoor dat de blauw zwarten met de drie punten huiswaarts keerden.

De thuisclub kreeg de kans op de 1-0 maar Andy Berendsen schoot keihard naast. Daarna trok OSC zich terug op eigen helft en keek SC Millingen de kat uit de boom. Hierdoor werd de bal achterin regelmatig tussen Bram Slotboom en Daan Arnts heen en weer geschoven. De enige opleving in de 1ste helft kwam op naam van de kersverse vader Dirk Spann. Hij zorgde in de 13e minuut voor de 0-1 door OSC keeper Maatkamp te passeren.

Voor de wedstrijd was het goed dat het meteen na rust 0-2 werd voor SC Millingen. Opnieuw was Dirk Spann hiervoor verantwoordelijk door een vrije trap binnen te schieten. Hierna ging OSC ook mee voetballen waardoor SC Millingen meer ruimte kreeg. Die ruimte werd ook benut en al snel stond de 0-3 op het scorebord. Frenk Huisman zorgde ervoor dat Maarten Smits in de korte hoek het net weer kon laten trillen. Nadat Ruben Janssen voor OSC miste kwamen de bezoekers uit Millingen op 0-4. Tim Gesthuizen combineerde met Dirk Spann waarna Thom Celissen de ruimte kreeg om 0-4 te scoren. Uiteindelijk wist OSC de eer te redden. Keeper Chiem Haukes kon de inzet van Owen Veens nog keren maar tegen de rebound van Andy Berendsen was hij kansloos: 1-4. Eindstand.

Zondag 15 december wacht de topper thuis tegen UHC (nr. 4 van de ranglijst, onderling verschil 3 punten). Aanvang 14.30 op sportpark De Hove. SC Millingen rekent op uw steun en support in de laatste thuiswedstrijd van dit jaar.