Groesbeeks Glorie verliest van GHV

GROESBEEK - Zaterdagavond 8 december speelde Groesbeeks Glorie een uitwedstrijd tegen de dames van GHV in Goirle. Vorig duel eindigde met een stand van 13-17 in het voordeel van GHV. Het team uit Goirle staat op de eerste plek in de competitie.

Groesbeek startte de wedstrijd sterk met een goede verdediging en snelle aanvallen. De eerste vijftien minuten liep de score gelijk op. Dit maakte de wedstrijd erg spannend. In het tweede deel van de eerste helft had Groesbeeks Glorie veel balverlies. Hierdoor konden de dames van GHV verschillende break-outs lopen en wisten hier ook uit te scoren. GHV kreeg meer grip op de wedstrijd waardoor er bij rust een verschil van zes doelpunten was in het voordeel van de thuisploeg. De ruststand was 12-6.

In het begin van de tweede helft zorgden een goede verdediging en goed keeperswerk van Lise Giesbers ervoor dat de dames uit Goirle moeilijk tot scoren kwamen. De aanval liep ook beter waardoor Fleur Boonen een aantal mooie doelpunten kon maken. Na vijftien minuten stonden de dames uit Groesbeek nog steeds met zes doelpunten achter. Er werden nieuwe systemen in gezet en er speelsters werden gewisseld van positie, maar dat mocht niet baten. Met een verschil van zeven doelpunten hielden de dames uit Goirle de twee punten thuis. De eindstand van 22-15.

Groesbeeks Glorie speelt de laatste wedstrijd van 2019 zaterdagavond 14 december om 20.00 uur thuis tegen de dames van H.V.W.