Lichtjesavond op Canadese Erebegraafplaats in Groesbeek

GROESBEEK – In 2016 is een traditie gestart met de Lichtjesavond op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Ook nu op kerstavond dinsdag 24 december om 16.00 uur zullen er kaarsjes geplaatst worden bij de graven van de militairen op de Canadese Erebegraafplaats.

Deze jonge mannen hebben ruim 74 jaar geleden hun leven gegeven zodat wij nu nog in vrede kerst kunnen vieren met familie en vrienden. Deze bijzondere namiddag is dan ook vooral bedoeld om de herinnering aan hen levend te houden. Dit feest van het licht en herinnering kan voor velen nabestaanden niet worden gevierd met hun omgekomen dierbare familieleden en vrienden. Daarom wordt in heel Nederland dit initiatief genomen om deze jonge mannen, die ons de vrijheid hebben gebracht, te herdenken door hen de warmte te laten voelen en daarmee onze herinnering en dankbaarheid te tonen.
De koppeling naar de kerst in vrede en de begraafplaats wil de organisatie maken met de jeugd en hun ouders van de gemeente Berg en Dal. De geschiedenis van de diverse dorpen die nu onder de gemeente Berg en Dal vallen is sterk gekoppeld aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Om die reden wil de organisatie van de Lichtjesavond de schoolkinderen van de gemeente Berg en Dal samen met hun ouders uitnodigen om er samen voor te zorgen dat op kerstavond bij elk graf een kaarsje zal branden.

Kerstconcert in de Maldense kerk door het Nijmeegs Seniorenorkest

MALDEN - Zondag 22 december zal het Nijmeegs Seniorenorkest van 15.00 tot 17.00 uur een kerstconcert geven in de H. Antonius Abtkerk aan het Kerkplein in Malden.

Dit orkest was al eerder rond de kerst te gast in deze kerk en trok toen een groot aantal bezoekers. In de pauze wordt een glaasje Glühwein of fris geschonken. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten is welkom.