Start van Cross-Duathlon. (foto: John Veenstra)
Start van Cross-Duathlon. (foto: John Veenstra)

Nieuwe cross-duathlon in Berg & Dal

BERG EN DAL - Komend jaar kunnen mountainbikers, (trail)runners, duo- en triathleten zich opmaken voor een nieuw cross-duathlonevenement. In Het Rijk van Nijmegen zal op zaterdag 18 april 2020 de eerste editie van de Berg & Dal cross-duathlon plaatsvinden. Met start en finish bij camping De Hoge Hof in Groesbeek staat het evenement garant voor één van de uitdagendste crossduathlon wedstrijden van Nederland. Via de website bergendalcrossduathlon.nl zijn er maximaal vijfhonderd startplekken te vergeven.

Het terrein rondom camping De Hoge Hof in het Rijk van Nijmegen is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Het parcours gaat door het Landgoed Nederrijk, ook wel bekend van het voormalige wereldbeker-parcours mountainbiken. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de hoogteverschillen die moeten worden bedwongen.

Deelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis. Via de website is inschrijving mogelijk tot uiterlijk 10 april of wanneer het maximum aantal deelnemers van 500 is behaald. Naar verwachting zal deze limiet snel worden bereikt. De ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Meer informatie via www.bergendalcrossduathlon.nl