(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

De Freddies zetten derde editie

van Groesbeekse Kwis op hun naam

GROESBEEK – Zaterdagavond vond de ontknoping plaats van de succesvolle Groesbeekse Kwis in een volle zaal De Comm aan de Pompweg in Groesbeek.

Voor deze Kwis waren op zaterdagavond 23 november alle 40 teams aan de slag gegaan om de vele vragen over het Groesbeekse in te vullen. Alle teams hadden zich verrijkt met een achterban om zoveel mogelijk vragen goed te kunnen beantwoorden. In totaal waren zo'n 1.200 mensen bezig met de derde editie van de Groesbeekse Kwis.

Zaterdagavond vond de ontknoping plaats en rond 23.00 uur was wethouder Sylvia Fleuren in de zaal aanwezig om de eerste drie prijswinnaars bekend te maken. De eerste prijs was voor De Freddies met 246 punten; zij kregen de felbegeerde wisselbeker en beker alsmede een enveloppe. Daarnaast ontving het hele team uit handen van Wiel Lenders een rondleiding met koffie en gebak in het nieuwe Vrijheidsmuseum. Tweede werd het team van Rikken & Co (vorig jaar ook 2e ) met 241 punten. Naast de beker ontvingen zij een rondleiding en wijnproeverij in het Nederlands Wijnbouw Centrum. Derde werd het team van De Buin & Co met 240 punten die zowel in 2017 als in 2018 eerste werden. Zij zullen de wisselbeker moeten afstaan aan De Freddies. Het was nog lang gezellig in zaal De Comm met muziek van Hans Peter Weijers en Gerrie Janssen.