Mooi in Mook!

Voedselbankactie groot succes

MOOK - Het leek wel Sinterklaas! En dat op 14 december. Wat werd er gul gegeven. Wat een gezellige drukte in de winkel van Wim Voet, Plus Mook in Mook. Initiatiefnemer Piet Heisen uit Mook is een tevreden man en zijn helpers ook. En ook de vrijwilligers van voedselbank Groesbeek die de spullen kwamen halen waren verrast. Met veel plezier gingen ze inladen. Dat werd stapelen in hun vrachtwagen.

Vorig jaar werd er in Mook voor de eerste keer een actie op touw gezet. Toen waren er zeven karren vol. Nu, ook mede dankzij de aandacht in de regionale pers liefst dertien karren vol! En er is nu al afgesproken: volgend jaar weer!

Tal van spontane reacties bij de boodschappenkarren. Bijvoorbeeld deze: “Ik wil volgend jaar meehelpen.” Lefst vier mensen willen dat. Met meer vrijwilligers kan de actietijd worden verlengd. Ook kritische opmerkingen: “Dat er in Nederland een voedselbank nodig is!” Ja dat is helaas nodig. Daar waar de politiek geen oplossing heeft is het fijn dat er mensen zijn zoals Piet die dit soort initiatieven nemen. Hij en het team helpers hopen van harte dat de actie in Mook een steentje bijdraagt aan het kerstplezier van de mensen die door Voedselbank Groesbeek worden geholpen.

Voedselbank Groesbeek, met uitgiftepunten in Groesbeek, Malden, Millingen aan de Rijn en Ooij, stelt iedere week circa 120 voedselpakketten samen voor inwoners in drie gemeenten, te weten: Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. (www.voedselbankgroesbeek.nl).