Dementievriendelijk Berg en Dal

BERG EN DAL - In dit derde artikel over dementie en dementievriendelijkheid, geven we weer antwoord op een vraag uit de enquête. “In de gemeente Berg en Dal met ruim 35.000 inwoners krijgen ongeveer 7.000 mensen de diagnose dementie”. Dit klopt volgens de laatste voorspellingen van Alzheimer-Nederland; een op de vijf mensen krijgt in zijn leven te maken met een vorm van dementie.

Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt om dementie te ontwikkelen. Onderzoekers geven aan dat de kans op het vinden van medicijnen die dementie kunnen remmen of genezen, steeds groter wordt. Maar de eerste paar jaar hebben we nog te maken met een stijging van het aantal mensen die dementie krijgt.

In het tweede artikel stond dat stoppen met roken de kans op het krijgen van Alzheimer met 45 procent vergroot. Dit moet zijn: stoppen met roken verkleint de kans op het krijgen van dementie.

Help mee! Mensen met dementie, maar ook hun mantelzorgers vinden het moeilijk om mee te blijven doen in de maatschappij met de alledaagse dingen waar ze eerst geen moeite mee hadden. Iedereen kan iets doen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie erbij blijven horen in onze samenleving. Ook u! In het volgende artikel leest u hier meer over.

We gaan regelmatig artikelen over dementie en dementievriendelijkheid schrijven in deze krant. Vindt u dit een goed idee en heeft u tips over onderwerpen die u belangrijk vindt? Mail dit dan naar: M.Weima@Bergendal.nl of petra.kregting@fortewelzijn.nl.