Actie Malden. (eigen foto)
Actie Malden. (eigen foto) eigen foto

Inzameling Voedselbank Groesbeek groot succes

GROESBEEK - Deze decembermaand zijn meerdere inzamelingsacties gehouden ten behoeve van de Voedselbank Groesbeek en omstreken. In totaal zijn door winkelende mensen 9231 artikelen lang houdbaar voedsel gegeven en daarnaast is nog 166,02 euro gedoneerd. Verder hebben winkeliers gratis voorzieningen geleverd om de inzameling te kunnen organiseren.

"Met het overgrote deel van de inzameling is de opslagruimte van onze Voedselbank weer goed gevuld. Deze voorraad wordt gebruikt om het hele jaar door de wekelijkse voedselpakketten aan te vullen. Op dit moment maken 120 huishoudens uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook-Middelaar gebruik van de Voedselbank. De Voedselbank Groesbeek en omstreken is ook namens de klanten alle gulle gevers dankbaar.

Op 7 december hield de Voedselbank een inzamelingsactie bij twee supermarkten in Malden, één in Groesbeek en één in Molenhoek. Er waren ook acties op initiatief van inwoners. In Mook bij Plus Voet, in Molenhoek bij de Spar en in Millingen bij Albert Heijn. Een doorlopende donatie komt van de Kringloopwinkel Groesbeek die wekelijks van een groenten- en fruitdistributiecentrum in de regio verse waar aan onze uitgiftepunten levert. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Niko Raaphorst 06 40483145 of info@voedselbankgroesbeek.nl.