SC Millingen overwintert op tweede plaats

MILLINGEN - De topwedstrijd in de 4e klasse E kwam niet tot ontbranding. De storm en het slecht bespeelbare veld maakten goed voetbal bijna onmogelijk waardoor de toeschouwers niet onder de indruk raakten van het vertoonde spel.

In het begin van de wedstrijd had Dirk Spann een mooie kans maar hij schoot naast. Ook Maarten Smits wist, na slecht uitverdedigen bij UHC achterin, het net niet te vinden. UHC deed mee: Twan van Beuningen zagen we twee keer dicht bij een treffer terwijl Siem Cobussen de bal in de handen van SC Millingen goalie Chiem Haukes schoot. Rust: 0-0

Na rust kwam de thuisclub in de 63e minuut op 1-0. Een vrije trap van Menno Houkes kwam bij Maarten Smits die meteen verlengde naar Dirk Spann. Dirk schoot via keeper Leegstraten zijn 149e competitiedoelpunt voor SC Millingen binnen. Tien minuten later viel de gelijkmaker. Een overtreding op Cobussen leverde UHC een penalty op. Jordy Hachmang gaf vanaf de stip keeper Chiem Haukes geen kans: 1-1. Daar bleef het bij en arbiter Janssen floot, net voor deduisternis, om 16.30 uur af.

SC Millingen blijft weliswaar ongeslagen maar raakte de koppositie wel kwijt aan Roda’28 uit Winssen dat zichzelf vandaag na een overwinning tot winterkampioen kroonde. Na de winterstop op 26 januari direct de topper Roda'28- SC Millingen.

Opstelling SC Millingen: Chiem Haukes, David Rüben (aanvoerder), Daan Arnts, Rick Wolsing, Freek Janssen, Menno Houkes, Dirk Spann, Tim Gesthuizen, Niels Wingels, Sam van der Velden (Tim van Duin) en Maarten Smits.