(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Definitief einde Achilles'29 op sportpark De Heikant

GROESBEEK – Maandagmiddag 16 december is er een definitief einde gekomen voor Achilles'29 op voetbalveld De Heikant aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Maandagmorgen verschenen 15 trouwe leden van Achilles'29 – die vermeld moesten staan op een formulier - om de eigen spullen van hun geliefde voetbalclub op te gaan halen.

De poort van De Linde was geopend om de voertuigen en containers de kans te geven de spullen van het sportpark te verwijderen in het begin onder toeziend ook van twee agenten. Later hield een lid van de familie Derks (Ria Derks) de hele tijd de boel in de gaten. Volgens Bert Arents worden alle Achilles'29 spullen en materialen opgeslagen elders in Groesbeek in afwachting van betere tijden. "Het is gewoon klote voor de vereniging Achilles'29 , maar een voordeel is dat de periode met dictators eindelijk wordt afgesloten", aldus Geer Schoonderwoerd die de vereniging al ruim 45 jaar is trouw is gebleven. Ook Pjotr van der Horst moest zijn ei even kwijt. "Nu zijn we eindelijk los van de familie die altijd op een roekeloze wijze de vereniging bestuurd hebben. Miljoenen schuld en twee faillissementen en dan vraag ik mij af of je dan zo goed bezig bent geweest. Het allerlaatste stukje respect dat ze bij bepaalde Groesbekers nog hadden heeft de familie door deze actie nu ook verloren", aldus Pjotr.

Zaterdagavond 14 december zijn de leden van Achilles'29 bij elkaar gekomen in het schuttersgebouw van schutterij Sint-Hubertus op De Horst. Daar waren volgens van der Horst 200 leden bij aanwezig. Wat duidelijk werd, is dat het merendeel van de leden niet met Achilles'29 wil stoppen. Bij Germania blijven voetballen bestaat ook tot de mogelijkheden maar om definitief te gaan voetballen bij Rood-Wit zien de Achilles'29 leden ook wel zitten. Momenteel wordt er bekeken of die mogelijkheid er is omdat Rood-Wit op zondag voetbalt en Achilles'29 op zaterdag. Overigens laat van der Horst weten dat de leden van beide verenigingen het definitieve besluit tijdens een ledenvergadering moeten beslissen.