HV Woonbelangproject 'Achter de voordeur schuilen soms geldzorgen'

HEUMEN - Op de algemene ledenvergadering van Huurders Vereniging Woonbelang is door Marieke van Kesteren van Oosterpoort en Jenny Boonzaaijer van de gemeente Heumen een presentatie verzorgd over problemen met betaalbaarheid en geldzorgen waartegen huurders dreigen aan te lopen.

Een projectgroep van de gemeenten Berg en Dal en Heumen, Oosterpoort en HV Woonbelang heeft geresulteeerd in de campagne ‘Achter de voordeur… schuilen soms geldzorgen’. In de presentatie werden de mogelijkheden van hulpverlening om mensen met financiële problemen te helpen besproken. Berg en Dal en Heumen, Oosterpoort en Woonbelang vragen aandacht voor de moeilijke situaties waar mensen (bijna) niet meer uit kunnen komen, zoals huurachterstanden en duidelijk maken dat mensen niet aan hun lot worden overgelaten. Mogelijkheden zoals toeslagen, heffingskortingen bij de Belastingdienst, regelingen voor minima, het inschakelen van een budgetcoach, schuldhulpverlening, schuldbemiddeling en hulp en begeleiding vanuit verschillende organisaties.

De partijen willen dit door mensen in moeilijkheden uit te nodigen tijdig contact te zoeken. Of door problemen in een vroeg stadium te signaleren en persoonlijk contact te leggen zodat een moeilijke situatie niet van kwaad tot erger wordt. Want alleen door moeilijkheden al in een vroeg stadium aan te pakken kan tijdig hulp worden geboden op menselijke wijze. Vaak al binnen één week. Deurwaarders lossen nu eenmaal geen problemen op. Meer over de campagnes is te vinden op www.achterdevoordeur.net en www.komuitjeschuld.nl.