Grote rommelmarkt bij Juliana 31 in Malden

MALDEN - Zondag 12 januari houdt voetbalvereniging Juliana’31 haar jaarlijkse rommelmarkt op het sportcomplex aan de Broekkant 39 in Malden. De verkoop is van 10.00 tot 15.00 uur, de entree bedraagt 2,50 euro. Onder de 12 jaar is de toegang gratis.

De opbrengst van de rommelmarkt draagt bij aan activiteiten voor de jeugd van Juliana’31. Daarnaast wordt er dit jaar ook met diverse goede doelen samengewerkt, om overgebleven spullen toch nog een tweede leven te geven, daar waar het echt nodig is.

De rommelmarkt van Juliana staat bekend om haar grote aanbod en de overzichtelijke uitstalling van al deze spullen. De aanvoer neemt elk jaar toe, waardoor er dit jaar ook meer tenten op het buitenterrein worden geplaatst. Alle verkoopruimten staan tjokvol met prachtige spullen. Daarnaast is er ook nog een loterij met mooie prijzen. Niet voor niets weet Juliana elk jaar meer bezoekers naar dit grootste koopspektakel van Malden en omgeving te trekken.

Inleveren materialen

"Heeft u verkoopbare spullen voor de rommelmarkt? Bewaar deze dan nog even en lever ze op onderstaande inleverdagen in bij het sportcomplex van voetbalvereniging Juliana’31, Broekkant 39 in Malden. (Zaterdag 28 december van 10.00 tot 14.00 uur, zaterdag 4 januari van 10.00 tot 14.00 uur, vrijdag 10 januari van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11 januari van 9.00 tot 12.00 uur.) Meer informatie over de rommelmarkt en voetbalvereniging Juliana ’31 staat op www.svjuliana31.nl en www.facebook.com/RommelmarktJuliana31.

Gratis training 'Werken met Nieuwe Nederlanders'

BERG EN DAL - Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Je komt in Nederland, dus je moet je gedragen langs de Nederlandse normen en waarden, je moet de Nederlandse taal zo snel mogelijk kunnen spreken en je mag ook zeker niks zeggen van datgene wat je niet snapt of niet zo leuk vindt.

Zo snel en simpel is het niet, en gelukkig zijn er heel veel Nederlanders die zich in hun vrije tijd inzetten om Nieuwe Nederlanders te helpen integreren. Maar ook deze vrijwilligers lopen wel eens ergens tegen aan. Taalachterstand, andere normen en waarden, ontbreken van kennis van deze mensen.

Daarom organiseert Forte Welzijn, nadat dezelfde training afgelopen september een succes was, in twee dagdelen de gratis training 'Werken met Nieuwe Nederlanders'. Thema's als cultuursensitief werken, taal, traumatische ervaringen en asielprocedure komen aan bod.

Schrijf je in voor één of twee dagdelen:

Maandag 20 januari 13.00-16.00 uur: Thema's: Cultuursensitief werken en Asielprocedure

Maandag 27 januari 13.00-16.00 uur: Thema's: Taal en Trauma

Locatie van beide dagdelen is Dorpsschuur Lent, Oosterhoutsedijk 29 in Nijmegen-Lent. Meld je aan via info@fortewelzijn.nl en vermeld hierbij 'Training Werken met Nieuwe Nederlanders'. Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met Saskia Henze (Medewerker Forte Welzijn Overbetuwe) saskia.henze@fortewelzijn.nl of met Lisanne Bron (medewerker Forte Welzijn Berg en Dal) lisanne.bron@fortewelzijn.nl.