Enthousiaste publiek in Karl Leisner Kapel voor GGK-kerstconcert

GROESBEEK - De bewoners van De Kloostertuin hebben enorm genoten van het mooie en gezellige kerstprogramma van het Groesbeeks Gemengd Koor. Samen met hun familieleden, mantelzorgers en naasten was de kapel tot de laatste plaats bezet. Het resultaat van een goede samenwerking tussen De Kloostertuin, De Gasterij, stichting St.-Michael en het GGK.

De sfeer was echt gezellig en de bezoekers hebben met veel en overtuiging meegezongen met de kerstliedjes. Het programma riep duidelijk herinneringen op aan de tijd dat de bewoners zelf nog bij hen thuis deze liedjes zongen bij de kerstboom en het stalletje in de woonkamer. Vaak met een emmer water erbij voor de veiligheid, want elektrisch lampjes waren toen immers nog bijna niet in gebruik. Dus gebruikte men toen echte kaarsjes, die maar heel even aan mochten.

Luisteren naar muziek roept herinneringen op, geeft voldoening en verbindt. Samen luisteren en meezingen vergroot het genot en verbindt. Zingen geeft daardoor veel voldoening. Het heeft ook een helende werking. De afspraken voor 2020 zijn alweer gemaakt.