(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Inbrekers breken gestolen kluis open op parkeerplaats Groesbeek

GROESBEEK - Nabij de ingang van de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek is maandagmiddag een totaal opengebroken kluis aangetroffen.

De kluis lag voor een struik die niet zichtbaar is vanaf de openbare weg (De Zevenheuvelenweg). Omdat er zich slechts een klein laagje water in de kluis bevond wordt aangenomen dat de kluis in de nacht van zondag op maandag of op de vroege maandagmorgen daar open gebroken moet zijn, omdat het zondag vrijwel de hele dag geregend heeft. De daders moeten zwaar materiaal gebruikt hebben om de kluis helemaal open te breken.

Volgens de politie is de inbraak enkele dagen ervoor geplaagd in Berg en Dal. De waardepapieren die rond de kluis slingerden zijn in veiligheid gesteld en aan de rechtmatige eigenaar gegeven. Het is niet bekend of er ook geld in de kluis heeft gelegen. De politie heeft de gemeente Berg en Dal gevraagd de kluis op te halen, omdat de lichtjesavond eraan kwam. De woordvoerder van de gemeente Berg en Dal weigerde dit omdat de kluis op een militair terrein lag. Dat klopt niet want de kluis lag op de parkeerplaats en dat is geen militair terrein.